klik...klik..klik!!!!!

Selasa, 31 Januari 2012

Mee Bandung





Panduan Air Rebusan Daging (1 Kg Mee Kuning)

Bahan-bahan:-
+ Air 2 liter
+ Daging lembu 200 Gram
+ Rempah tumis 50 Sen
+ Minyak masak 5 sudu makan

Cara masak:-
+ Tumiskan rempah tumis
+ Masukkan 2 liter air dan daging
+ Tutup periuk dan tunggu sehingga daging empuk dengan nyalaan api sederhana (+-30minit)

Panduan Masak Untuk 2 Paket Rempah (1 Kg Mee Kuning)

Bahan-bahan:-
+ 2 paket rempah
+ 2 liter air rebusan daging
+ 1 KG mee kuning
+ 6 biji telur
+ Sedikit sawi
+ Pilihan lain:- seperti udang, sotong kembang, fishcake, fishball atau kerang.
+ Daging dihiris nipis (diambil dari air rebusan)

Cara masak:-
+ Campurkan 2 paket rempah dalam air rebusan daging, dan kacau hingga sebati
+ Masukkan daging dan Pilihan lain:-
+ Pecahkan telur, biar sehingga ianya masak kemudian masukkan mee kuning dan sawi

Untuk Tempahan:

http://www.meebandungbp.com/aff/?id=853223

Tiada ulasan:

Catat Ulasan